Charter i januari

Mirreli
Reseguiden, besökt 34 länder

Det finns många härliga resmål att värma sig i under januari. Här guidar vi dig till några populära resmål och som alltid har vi jämfört utbud från researrangörer som TUI, Ving, Apollo, Nazar, Airtours och många fler!
Publicerad 8 december 2022

Resmål i januari – upp till 22 grader

Reser du med barn, har svårt för värme eller tycker att svensk sommarvärme räcker gott och väl, ska du åka till ett resmål som har en temperatur på upp till 22 grader. Det går att ligga på stranden med sol och bad, men vissa dagar kan du behöva både jacka och paraply. Spendera dessa dagar med shopping, aktiviteter och sevärdheter istället. Ett tips är att boka hotell med uppvärmd pool.

Kanarieöarna

Solen, stränderna och det dramatiska landskapet har gjort Kanarieöarna till en resefavorit. Hit vallfärdar vi svenskar varje vinter när det blir för kallt och mörkt här i norr. Ögruppen Kanarieöarna tillhör Spanien och ligger utanför Afrikas kust. Här är det ett härligt varmt klimat med temperaturer som håller sig kring 20-27 grader under hela året. Det finns 13 olika öar men det är bara de sju större som lockar turister; Fuerteventura, La Gomera, Gran Canaria, El Hierro, Lanzarote, La Palma och Teneriffa. Landskapet på de olika öarna skiljer sig mycket, men de är alla skapade av vulkanisk aktivitet. På några av öarna finns det aktiva vulkaner, det finns till och med restauranger där maten grillas över het lava. De flesta av öarna har långa härliga sandstränder, bra dykvatten och bra förhållanden för surfing och vindsurfing.
Charter till Kanarieöarna i januari

Marocko

Här finns milslånga stränder, varma vintrar och mycket prisvärd shopping. Här blandas gammalt och nytt, öst och väst. De största turistorterna ligger längst Atlantkusten och här är vädret behagligt året om. Dock är somrarna väldigt heta så många väljer att åka till orter som Agadir, Marrakech och Essaouira på vintern istället. I januari ligger temperaturen på ca 18 grader. Januari är en av de mest regnfyllda månaderna och orterna vid kusten kan få dimma och mulet väder.
Charter till Marocko i januari

Egypten

Egypten är ett prisvärt resmål vid Röda havet som lockar med billig sista minuten under vinterhalvåret. Det är bra dykning, barnvänliga all inclusive-hotell och härliga sandstränder. Populära destinationer är Hurghada-kusten och Marsa Alam-kusten. Egypten erbjuder härliga 21 grader både i havet och på land under januari- och 30 regnfria dagar. Nästan alla hotell på de stora charterorterna i Egypten har all inclusive-boende. Trots att Egypten ligger vid Medelhavet så är det landets Röda havskust som har de mest populära badorterna. Här får du mycket för pengarna då hotellen generellt håller en hög standard.
Charter till Egypten i januari

Resmål i januari – 22-28 grader

Vill du lyxa till din januari med en riktigt långväga semester så ska du satsa på några av nedan resmål- alla med en genomsnittstemperatur på mellan 22 och 28 grader. På dessa resmål får du härliga dagar med många värmande soltimmar och uppfriskande bad. Kanske vill du ta en dag till att besöka några av de många sevärdheterna som finns i länderna listade här nedan.

Dubai

Dubai är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten vid Persiska viken. Här finns lyxhotell, världens högsta byggnad och enorma gallerior för shopping i världsklass. Det här unga och rika resmålet lockar även med långa och soliga stränder och är ett resmål med varmt och skönt väder året om. Dubai har ett stort utbud av barnvänliga hotell med möjligheter för lek och kul, samt aktiviteter för barnen. I januari är det mellan 23-26 härliga grader och vattentemperaturen ligger på runt 24 grader, antalet regnfria dagar är ca 28. På kvällarna ligger temperaturen i snitt på 17 grader.
Charter till Dubai i januari

Kap Verde

Kap Verde är en ögrupp utanför Afrikas västkust där Sal och Boa Vista är de mest kända. Sal är det mest turistutvecklade resmålet på Kap Verde. Den här platta ön lockar framförallt med den populära badorten Santa Maria. Hit åker du för att koppla av i en solstol på de gyllengula och breda sandstränderna, dessutom är det lätt att få tag på en egen ostörd plats. Boavista är en lugn och fin ö med sandstränder så långt ögat når. På södra ön vid Santa Monica hittar du de absolut vackraste stränderna med solsäkert väder varje dag. Förutom att bada så kan du även på den här ön lära dig kitesurfa eller följa med på djuphavsfiske. Med mer än 300 soldagar, långa sandstränder och goda skaldjur är det ett resmål som passar alla, dock kan det blåsa en del. I januari ligger temperaturen på 24-25 grader och vattentemperaturen ligger en eller två grader lägre och bjuder in till många bad. På natten är temperaturen runt 19 grader i januari.
Charter till Kap Verde i januari

Mexiko

Mexiko är ett stort land, men reser du hit på charter bor du i området Riviera Maya med städer som Cancun, Playa del Carmen och Tulum. Här finner man några av landets vackraste sandstränder och fantastiska upplevelser på land och i vattnet. Under vintern är det högsäsong och i januari är det i genomsnitt runt 29 grader varmt. I vattnet är det minst 25 grader året om och om vinternätterna visar termometern 21 grader. Under våren och sommaren är det regnperiod och under sommaren och hösten är det orkansäsong, så passa på att åka på vintern.
Charter till Mexiko i januari

Hett i januari – minst 28 grader

Till de här länderna åker du om du klarar av riktigt varmt klimat. Här får du tropiska resmål med temperaturer över 28 grader. Se till att ha luftkonditionering på rummet och ladda med mycket solskydd och bra stråhatt. Det kan vara bra att ta en paus i skuggan mitt på dagen, och ofta “svalka” sig i vattnet.

Phuket

Phuket är Thailand största ö och destination. När du kommer hit som turist hamnar du troligen på öns västra kust. Här ligger alla charterhotellen och flygplatsen. De mest populära orterna är Patong, Karon och Kata Beach där det myllrar av besökare. Men du kan även hitta avskildhet på stränder som Nai Yang Beach och Nai Harn Beach. Bäst under oktober – april. Thailand har tropiskt monsunklimat med tre årstider. Phuket är ett av vinterns populäraste resmål och januari är en torr och sval årstid med nordmonsun. Medeltemperaturen ligger på 31 grader och risken för regn är minimal. Vill du ta ett dopp gör du det i riktigt skönt badvatten med omkring 26 grader. På natten är temperaturen ca 23 grader.
Charter till Phuket i januari

Maldiverna

“No news, no shoes” är ett vanligt motto på Maldiverna. Här följer livet solens gång och klockor är ointressanta och meningslösa. En resa till Maldiverna innebär lugn och avkoppling och ett tillfälle att följa kroppens signaler. Maldiverna förverkligar drömmen om barfotalyx på en tropisk paradisö. Små palmbevuxna korallatoller med avslappnade lyxhotell inbjuder till romantik, dykning och stillsam läsning av böcker i hängmattan. Maldiverna har tropiskt klimat med hög både temperatur och luftfuktighet året runt. I januari visar termometern 30 grader på land och 27 grader i vattnet. Under årets första månader är det nästan inget regn på de norra öarna. De södra öarna har regn under november till mars. På natten är det 23 grader.
Charter till Maldiverna i januari

Mauritius

Mauritius utanför Afrikas är ett drömresmål med en lite orättvis lyxstämpel. Visst är ön full med sköna lyxhotell, men du kan också bo på små personliga pensionat och småhotell och njuta av lokal mat. Tropiska Mauritius har skön värme året om, men varmast är det under vinterhalvåret. I januari är det 29 grader på dagen och 23 grader på natten. Vattentemperaturen är ungefär samma året om och ligger på mellan 25 och 27 grader. Trots värme så kan januari få en hel del regn, men det upplevs ofta som skönt och svalkande.
Charter till Mauritius i januari

Dominikanska republiken

Dominikanska Republiken i Karibien lockar med fantastiska sandstränder, svängig merengue och skaldjur i världsklass. Landet lever i huvudsak av turism och när du reser hit på chartersemester bor du i regel på all inclusivehotell. Här finns något för alla plånböcker. Dominikanska republiken har värme att avundas året om. I januari är klimatet som mest behagligt med 29 grader vid kusten och minimalt med regndagar. Vattentemperaturen håller sig på samma sköna nivå alla dagar på året, med ca 26-29 grader i havet. På natten är det runt 19 grader.
Charter till Dominikanska republiken i januari

Aruba

Här lever du ett bekymmersfritt liv enligt devisen “One happy Island”, vilket stämmer på många sätt. Stränderna har sand som består av finkornig korall som håller en sval temperatur, oavsett hur mycket solen gassar. Aruba ligger i den holländskspråkiga delen av Karibien strax norr om Venezuela. Vädret här är bra året om och under årets första månad är det omkring 29 grader i luften och i vattnet är det 25 grader. Från havet blåser det svalkande brisar vilket gör att det aldrig känns för varmt. Nattetid visar termometern 21 grader.
Charter till Aruba i januari

Se alla charterresor på Reseguiden

Alla charterresor i januari
Sista minuten

Se fler väderguider:

- Var är det varmt i november?
- Var är det varmt i december?
- Var är det varmt i februari?
- Var är det varmt i mars?


Varm charter



Varmare charter



Het charter



Erbjudanden - Sol & Bad