Publicerad 24 januari 2023

Beroende på vilken typ av värme du söker avgör oftast valet av destination. I april finns det något för alla beroende på vad du vill göra på plats.

Kanarieöarna

Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura är de mest beökta öarna och här har du en relativt jämn temperatur året om. Helt enkelt ett resmål väl värt att besöka i april som brukar bjuda på runt 22 grader, räkna dock med att det känns varmare i solen.

Charter till Kanarieöarna i april

Rhodos

Rhodos är en älskad ö och toppar även rent statistiskt när det gäller antal soltimmar. April är inget undantag men lite lokala skurar kan förekomma. De flesta som reser hit hamnar på öns östkust och då ön är ungefär lika stor som Öland kan du enkelt se dig omkring. Välj mellan populära orter som Rhodos Stad, Kallithea, Faliraki och Ixia. Räkna med runt 20 grader i luften och cirka 18 grader i havet. Ett tips är även att boka ett hotell med uppvärmd pool.

Charter till Rhodos i april

Kreta

Även på Greklands största lockar ett stadigt klimat med många soltimmar. Reser du i april så är det dock alltid bra att packa ner en tjocktröja för kvällspromenaden. Varmast är det i söder, men orterna i norr är ändå populärare och där finnar man gröna och lummiga omgivningar. Ett tips är att bo nära resmål som Chania och Rethymnon för att enkelt ta sig vidare till fantastiska naturupplevelser, vingårdar, vandringsturer och shopping.

Charter till Kreta i april

Madeira

Madeira är ett bra alternativ för dig som är ute efter en aktiv semester och våren passar särskilt bra för utflykter. I april lockar den portugisiska blomsterön med runt 19 grader, och någon grad kallare i vattnet. Det är omkring sju soltimmar om dagen, men trots det är det bara 14 grader på natten. Populära resmål är mysiga Funchal och badorterna Caniço do Baixo och Prazeres.

Charter till Madeira i april

Turkiet

Turkiet är ett populärt och prisvärt resmål för dig som vill bo med bra all inclusive.
Det finns gott om olika orter att välja på om du reser till kusten, från flärdfulla halvön Bodrum, till golfarnas favorit Belek eller partystaden Alanya. Barnfamiljerna i sin tur älskar att resa till Side som bjuder både på kultur, barnvänliga stränder och en härlig strandpromenad. Vädret i april ligger generellt runt 21 grader i luften och 17 grader i vattnet. På kvällen kan det vara bra med en tröja eftersom graderna kan sjunka ner en del. Men dagarna är ändå långa med runt nio soltimmar per dag, en eller annan regnskur kan förekomma i april. Vårens skönaste charter går till Turkiska rivieran och de vindskyddade badorterna Alanya, Antalya, Belek, Kemer och Side.

Charter till Turkiet i april

Mallorca

April är en härlig månad att uppleva Mallorca och paketresor finns till närmare 30 orter på ön. Här finns allt för alla typer av resenärer: barnfamiljer, partyfolk, äventyrare eller shoppare. Populäraste resmålen är Alcudia, Magaluf, Palma Nova, Illetas och Cala d'Or. Du kan räkna med runt 19 grader på dagen och ungefär 15 grader i havet. Inte värsta värmen men ett passar utmärkt både för vila på stranden som vandring i bergen och solen skiner 9 timmar per dag. Det kan dock vara ett bra dag att välja ett hotell med uppvärmd pool så får du garanterad sköna dagar med bad.

Charter till Mallorca i april

Cypern

Cypern är ett perfekt resmål för dig som är ute efter en härlig solsemester. Vattnet är rent, kristallklart och stränderna underbara att ligga på under lata semesterdagar; även under tidig vår. April är en lugn månad med mycket sol på dagen och lite kallare väder på natten. Våren är den vackraste tiden att njuta av öns natur, historiska sevärdheter och goda viner. Det är mellan 22 och 24 grader i luften och runt 18 till 21 grader i vattnet. Flygplatsen ligger i Larnaca på sydvästra delen av ön, nära resmålen Ayia Napa och Fig Tree Bay. Alla städerna har sin egna karaktär och huvudstaden Nicosia ligger inte vid havet och benäms som världens sista delade huvudstad. För den historiskt intresserade så är ett besök hit ett måste.

Charter till Cypern i april

Egypten

Solsäkra destinationen Egypten har i snitt fem dagar med regn om året och medeltemperaturen under april är härliga 28 grader och vattnet sköna 22 grader. Hurghada är fiskebyn som med tiden blivit en av Egyptens populäraste semesterorter. Här finns det hundratals hotell och självklart massor av restauranger. Dock så är all-inclusive fortfarande den mest vanliga formen när man bokar en resa hit, jättebra om ni bara vill koppla av och har barn som är petiga med maten. Jämfört med Sharm-el-Sheik så är Hurghada mer en stad, med större andel lokalbefolkning.

Charter till Egypten i april

Thailand

De mest välbesökta orterna ligger i södra delen av landet som Phuket, Krabi, Khao Lak och Phi Phi-öarna. I östra delen av Thailand ligger populära resmål som Koh Samui, Rayong och Koh Chang. Utanför de vackra sandstränderna finns oftast mycket spännande dykvatten där du kan simma bland tropiska fiskar och koraller. Många väljer att kombinera sin solsemester med några dagar i huvudstaden Bangkok. Det här är en av världens mest myllrande storstäder med sevärda byggnader, tusentals restauranger och shopping i världsklass. I april börjar högsäsongen att ta slut, temperaturen är tunt 32 till 35 grader och bara några grader lägre i vattnet. I mitten av månaden börjar sydvästmonsunen att blåsa med regnskurar på eftermiddagen och regnperioden håller sedan på fram till oktober.

Charter till Thailand i april

Förenade Arabemiraten

Det här spännande och unga landet i Mellanöstern lockar med flera resmål, alla med sin unika charm. Hit kommer resenärer från hela världen för att få uppleva lyx, flärd, vackra stränder och exklusiv shopping. Få åker sällan härifrån missnöjda. Alla emiraten har en stad med samma namn och Dubai är till exempel den största staden medan Abu Dhabi är det största emiratet. Charterresorna går till Dubai, Abu Dhabi, Ras al Khaimah och Ajman. I april kan man vänta sig ett tropiskt ökenklimat med en temperatur på mellan 29 och 32 grader. Vintern och början på våren är en mer behaglig tid att åka på eftersom temperaturen under sommarmånaderna stiger till över 40 grader. Är du ute efter sköna bad så har du kommit rätt, vattnet håller runt 27 grader den här tiden på året.

Charter till Förenade Arabemiraten i april

Maldiverna

Denna ögrupp bestå avr totalt 1190 öar och formar ett ett pärlband. Dock så är endast 202 av öarna bebodda och av dessa har 87 turister. Samtliga öar är platta och reser sig endast runt 2 meteröver vattennivån. Många resenärer har just Maldiverna som största resedrömmen. Älskar du att snorkla så se till att välja ett hotell som har ett rev i närheten så att du kan maximera upplevelserna i vattnet. Här råder det tropiskt klimat med hög temperatur och luftfuktighet året runt. I april är det 32 grader på dagen, men vindarna från Indiska Oceanden gör att luften inte känns så het. Nattemperaturen är omkring 26 grader och vattnet lockar med 28 grader. I slutet på april och början på maj kommer sydvästmonsunen med mycket regn.

Charter till Maldiverna i april

Florida

Florida är ett av USA:s hetaste resmål och lockar med kilometerlånga stränder, palmer, shopping, golfbanor och ett rikt nöjesliv. Solsäkrast väder får du på våren och i april ligger temperaturen kring 28 grader och 25 grader i vattnet. På natten är det runt 19 grader. Det är varmare i de södra delarna av Florida där resmålen Miami och Key West ligger. I mellersta Florida kan temperaturen variera en hel del. Orlando och populära Disney World ligger i det här området.

Charter till Florida i april