Stöd Ukraina

Brigittas blogg

Söndag 13 Juli 2008 - England

Kryssning Southampton-Rom

Nu har vi gjort sommarens kryssning med Fred Olséns Braemar. Vi flög till London, där fick vi (24 personer) åka buss till båten. När vi checkade in på båten, fick vi ett papper där det stod att golvet på pooldäck var ej klart p.g.a. det dåliga vädret, men det skulle bli klart nästa dag och vi fick 50 £ per person och fria drinkar första dagen. Packade upp i vår trevliga hytt med balkong och så la vi ut från Southampton. De första 2 dagarna var vi på sjön, och vi gick runt på båten och försökte att hitta allt. Då såg vi att delar av promenaddäck var avstängd, för de var inte färdiga där heller. Båten hade varit på varv i Hamburg och blivit förlängd. Vi bodde i den nya delen. Men tydligen så hade de inte blivit klar med alla arbeten ombord. Så vi märkte snart att varje dag var det ett slipande under vår balkong, som gjorde vistelsen där inte så trevlig. De öppnade äntligen pooldäck dag 3, men då var poolerna utan vatten! Dag 4 var vi i Lissabon en underbar stad, otrolig vacker och det var varmt, men inget vatten i poolerna! Dag 5 skulle vi till Tanger, men p.g.a. stark vind, så kunde vi inte gå in i Tanger utan fick fortsätta via Gibraltar in i Medelhavet. Tänk, då var äntligen lilla poolen fylld! Dag 6 la vi till i Cartagena, det blev denna ort istället för Tanger. En jätte trevlig liten stad med trånga små gator och en stor fin småbåtsmarina, eller egentligen storbåtsmarina, då de små båtarna var rätt stora och dyra. Dag 7 Palma de Mallorca, där vi hade busstransfer från båten till katedralen. Där var det också mysigt att gå i de små gränderna och vi kunde bada i lilla poolen på båten.
Dag 8 Palamos (norr om Barcelona), en riktig fin badort med lång sandstrand. Dag 9 Villefranche på Rivieran. Här låg vi på redd och fick ta små båtar in. Vi gjorde en utflykt till Monaco, Monte Carlo, Nice Cannes och Ez.. Den lilla byn låg högt upp i bergen och hade en medeltida borg. Och när vi kom ombord igen, så var bägge poolerna med vatten. Dag 9 Genua, en storstad med en fin stadskärna. Här var det verkligen trånga små gränder! Men nu var bara lilla poolen med vatten, stora var tom och man målade i den. Dag 10 var vi på Korsika också en vacker, bergig ö. Förstår att Främlingslegionen håller till där, för där kan man verkligen gömma sig i bergen. Lilla poolen fick vi bada i, stora fortfarande stängd! Dag 11 kom vi till Rom och där klev vi av för att flyga hem.
Så rutten var vi jätte nöjda med, likaså hytten och maten. Bl.a. en skaldjursbuffe som var sagolik! Underhållningen var också bra och man kunde alltid välja mellan 2 shower. Men VARFÖR VAR BÅTEN INTE KLAR???? Soldäck fick vi aldrig vara på, det var ej klart. Delar av pooldäck var avstängd vissa dagar p.g.a. renovering och dag 9 kom äntligen solskyddet upp! Stora poolen öppen endast 1 dag! Lilla poolen stängd till dag 5. Promenaddäck alltid delvis stängd och allt slipjobb där som störde friden på vår balkong.
Nåja, vi har klagat både hos rederiet och hos arrangören, så får vi se vad det blir. Vi hade i allafall inte tänkt oss en kryssning på en båt som man renoverar under kryssningen! Vi kommer nog inte att välja Fred Olsén line igen!
Dela med andra:    

Kommentarer
Sierra säger:
Trist detta med båten. Det verkar vara en riktig miss av rederiet att över huvud taget sätta den i trafik. Det luktar kompensation tycker jag.
Annars verkar rutten ha varit intressant.
Postat 2008-08-24 23:44  Anmäl
Marika säger:
Vad trist att båten inte var klar. Låter som om ni skulle ha haft en underbar resa annars. Hopaps ni får god kompensatin så ni känner att ni fått "plåster på såren" iallafall.

Kram Marika
PS! Har du sett min nya reseberättelse om Samui på min sida? Den blev äntligen av... =)
Postat 2008-08-24 22:20  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet